U Srednjoj mješovitoj školi Žepče, uz gimnaziju, školuju web dizajnere, medicinske tehničare/sestre, ekonomiste, komercijaliste, dizajnere odjeće, automehatroničare, CNC operatere, konobare/kuhare, vozače motornih vozila, frizere te od naredne školske godine i kozmetičare. Adil Gačić, direktor SMŠ Žepče rekao je, u izjavi za Našu riječ, da je prezadovoljan odzivom učenika.
– Upisano je oko 250 učenika, više nego prošle godine. Došli su nam učenici s područja Zavidovića i Maglaja. Iako je interes bio veliki za sve struke, najviše interesovanja su učenici pokazali za medicinsku struku. Ispunit ćemo plan upisa kako je i predviđeno -kazao je Gačić.
U Katoličkom školskom centru „Don Bosco“ Žepče još uvijek ima nekoliko slobodnih mjesta za upisni rok koji će se održati u mjesecu avgustu.
– Uglavnom, upisi su jako dobro prošli i zadovoljni smo. Ponovno imamo upisane učenike iz cijele Bosne i Hercegovine, s obzirom na to da imamo učenički dom. Mi ne nudimo program samo Opće gimnazije nego i Prirodoslovne i Jezičke gimnazije. Prošle godine smo imali veći interes za Prirodoslovnu gimnaziju a ove godine je veći za Opću gimnaziju dok je za druge dvije ujednačen -kazala nam je ravnateljica Marjana Grlić.