Nogometni klub „Stupčanica“ Olovo je svoju premijernu sezonu u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine završio na drugoj poziciji prvenstvene tabele sa skorom od 16 pobjeda, četiri remija i 10 poraza uz gol razliku 46:27. Iako je sezona tek završena, za Upravu Kluba nema odmora i već su počeli da vrijedno „sklapaju kockice“ za predstojeću sezonu 2023/2024.
– Naše prvo pojačanje za novu sezonu M:tel Prve lige FBiH je Faruk Hodžić. Prošao je omladinske selekcije FK Sarajevo, bio je i član omladinskih selekcija reprezentacije BiH U-15 do U-19. Zadnju godinu dana nastupao je za MOL Fehervar FC u Mađarskoj. Faruk je 2003. godište i igra na poziciji zadnjeg veznog igrača -kažu iz Stupčanice i dodaju da su svi u Klubu više nego zadovoljni s postignutim uspjehom.
– Nakon promocije u m:tel Prvu ligu FBiH, nismo puno mijenjali ekipu, doveli smo nekoliko igrača na mjesta gdje se i ukazala potreba nakon nekoliko odlazaka naših igrača zbog poslovnih i porodičnih obaveza. Cilj je bio stabilizacija Kluba, adaptacija na novu ligu, ambijent i uslove. Startali smo jako dobro, nošeni euforijom ulaska u veći rang. Povrede, kartoni, neiskustvo igranja ove Lige uticalo je na to da smo upali u krizu rezultata i prvi dio prvenstva smo završili na 11. poziciji. Angažovali smo novog trenera kojem je cilj bio da napravi kompaktnu ekipu i izbori opstanak -kažu iz Stupčanice te dodaju da su u zimskom prelaznom roku angažovali pet novih igrača, prije svega karakternih momaka koji se mogu nositi s pritiskom i ambijentom Lige te praviti razliku na terenu.
– Uporedo sa sklapanjem igračkog kadra, radili smo i na infrastrukturnim projektima, tako smo napravili modernu upravnu zgradu, svečanu ložu, navodnjavanje terena, semafor, te smo započeli projekat koji se privodi kraju a to je postavljanje montažne tribine kapaciteta 900 sjedećih mjesta. U planu imamo postavljanje reflektora, izgradnju dodatnih tribina sa smještajnim kapacitetima za igrače, te izgradnju pomoćnog terena. Planiramo da počnemo s pripremama početkom sedmog mjeseca. Prvih desetak dana ćemo raditi u Olovu a glavni dio priprema ćemo odraditi izvan naše općine -kažu na kraju iz ovog uspješnog sportskog kolektiva.