U mjesecu maju bilo je planirano održavanje 3. Kids Rugby Fest na kojem su se trebali okupiti mladi ragbijaši iz BiH, Srbije, Hrvatske, Italije, Njemačke, Češke, Francuske, Slovačke…
Ipak, ovaj festival sporta je protekle subote imao malo drugačiji oblik i izgled. Mladi ragbijaši Ragbi kluba Čelik su održali interni turnir na centralnom terenu Kamberovića Polja, uz goste iz Ragbi kluba Herceg iz Mostara, te pokazali svoje vještine. Haris Topalović, jedan od trenera i koordinator u Školi ragbija RK Čelik, izjavio je za „Našu riječ“ da se na festivalu sporta okupilo oko stotinjak dječaka i djevojčica. – Naša djeca treniraju u redovnim terminima. Nažalost, ne možemo da učestvujemo na turnirima izvan BiH te radimo na razvoju ragbija u drugim gradovima širom naše države –kaže Topalović te dodaje da polaznici škole ragbija ne plaćaju nikakve mjesečne članarine.
Bojan Stanić, predsjednik mostarskog Ragbi kluba Herceg, rekao je da po prvi put učestvuju na festivalu u Zenici ali da saradnja između ova dva sportska kolektiva traje već nekoliko godina. – Nažalost, zbog mjera sigurnosti nismo došli sa svim polaznicima naše škole ragbija ali u Zenicu su stigli mališani iz kategorija U-10 i U-12. Uskoro ćemo i mi u Mostaru organizovati ovakvu aktivnost a sve u cilju promocije ragbija –kaže Stanić te dodaje da se u RK Herceg mogu pohvaliti s prvim ragbi terenom u BiH što je dobar oslonac za daljnji razvoj svih aktivnosti.
Ovaj put nije bilo ligaškog takmičenja, svi mališani su proglašeni pobjednicima. Događaj je bio organiziran bez prisustva publike i uz poštivanje svih zaštitnih epidemioloških mjera propisanih od strane nadležnih organa.