Izvođenjem plesne tačke pozvali ljude da šire ljubav

Svečano je bilo protekle sedmice u Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ Zenica. U školskom dvorištu čuo se dječiji smijeh i pjesma, a povod za svečanost bilo je obilježavanje 64. rođendana Škole. Učenici su, od onih najmlađih pa do najstarijih, pred velikim brojem zvanica, roditelja, nastavnika i drugara, pokazali svoje dar za različite vannastavne aktivnosti, kojim iskazuju svoju kreativnost i maštu te ih zabavljali pjesmom, igrom, plesom, recitovanjem i glumom.

Svečanosti prisustvovali brojni gosti
Najmlađi učenici oduševili prisutne izvedbom pjesme „Reci NE nasilju“

Saradnja roditelja i nastavnog kadra

Varupa

Nakon intoniranja himne, program povodom obilježavanja Dana škole počeo je veselom pjesmom „Zdravo maleni“ koji je izveo hor učenika Ib i Va razreda, te šaljivim igrokazom „Neću uvijek da budem prvi“ koji su pripremili učenici IIb razreda. Nakon pjesme i igrokaza, Mirnes Varupa, direktor Škole, prisutnima se obratio prigodnim govorom. Ponosan na učenike i uposlenike, uputio je iskrene čestitke, te se prisutnima zahvalio što su svojim dolaskom i izdvojenim vremenom uveličali obilježavanje 64. rođendana Škole.
„Dragi učenici, cijenjene kolege penzioneri, poštovani gosti, uvaženi uposlenici, hvala vam što ste svojim prisustvom uveličali ovaj važan dan, 64. rođendan naše škole dočekujemo u dobrom raspoloženju. Danas je Osnovna škola „Vladimir Nazor“ moderna ustanova koja na transparentan način komunicira sa učenicima, roditeljima i društvenom zajednicom. Trudimo se da kod djece razvijamo ljubav prema sticanju znanja, ljepoti otkrivanja novih stvari i značaju građenja zdravih međuljudskih odnosa. Na taj način činimo da se njihova sreća razvija prirodnim putem i bude logičan ishod, a ne samo privid“, kaže Varupa.
Škola se, kako kaže Varupa, u saradnji sa roditeljima, učenicima i kvalitetnim nastavnim kadrom, prilagođava modernom svijetu. Svjesni važnosti ličnog rasta i razvoja učenika, a u cilju poboljšanja znanja, učenike povezuju sa relevantnim institucijama kako bi im pomogli da izrastu u društveno odgovorne mlade ljude.


„OŠ „Vladimir Nazor“ je moderna ustanova koja na transparentan način komunicira sa učenicima, roditeljima i društvenom zajednicom. Trudimo se da u djecu usađujemo ljubav prema sticanju znanja, ljepoti otkrivanja novih stvari i značaju građenja zdravih međuljudskih odnosa”, poručio je Varupa.


„Osnovna škola „Vladimir Nazor“ se širi daleko izvan svojih granica fizičkog prostora. Zajedno sa roditeljima, učenicima i posvećenim nastavnim kadrom, kreirali smo školu koja se konstantno prilagođava modernom svijetu u kojem živimo. Samo u saradnji porodice i kvalitetnog nastavnog kadra nastaje obrazovni sistem koji će garantovati najbolje za našu djecu. Škola povezuje svoje učenike sa relevantnim institucijama i stručnjacima želeći da produbi njihovo znanje o najbitnijim temama i time im pomogne da brže izrastu u društveno odgovorne mlade ljude. Svjesni smo važnosti ličnog rasta i razvoja učenika, te saradnje kao pokretača napretka, zato podstičemo odgovornost prema sebi, drugima i svojoj okolini“, poručio je Varupa, zaželivši na kraju, u ime svih učenika, roditelja i uposlenika, te u svoje lično ime, sretan Dan škole.
Priuštili odmor za dušu

Svečanosti prisustvovali brojni gosti

Program sa učenicima su pripremile učiteljice: Aida Šarić, Delila Tašo, Alma Imamović, Sanela Pajvan, Šejla Balagić, Elmira Zlatarević, Sanela Hukić, Jasmina Mišanović, Berina Ibrašimović, Elma Terzić-Marunović, te nastavnica Dženeta Ahmetspahić. Program su vodile Džejna Imamović i Medina Rebihić.


Nakon pozdravne riječi direktora, svečanost je nastavljena prigodnim programom. Izvođenjem plesne tačke uz pjesmu „Ljubav nek združi“, učenici IVa razreda pozvali su sve ljude da se zbliže i da šire ljubav dok je hor Škole kroz pjesmu „Bosna iz pepela niče“ iskazao ljubav prema domovini. Druženje je nastavljeno u veselom raspoloženju, uz pjesmu i igru. Najmlađi učenici su, bez imalo treme, oduševili prisutne izvedbom pjesme „Reci NE nasilju“, te zanimljivim plesom pod nazivom „Magic dance“. Nakon toga, prisutni su imali priliku čuti pjesme „Djeca su ukras svijeta“ u izvedbi učenika IIIe razreda, i „Škola“ u izvođenju hora Ia razreda, a potom su se učenici IVa razreda prestavili recitacijom o nenasilju pod nazivom „Škola bez nasilja“. Na sceni su se smjenjivali učenici, a svoje plesne vještine uz pjesmu „Budi sretan svaki dan“ pokazali su učenici IIa razreda. Druženje povodom Dana škole završeno je veselom i zanimljivom horsko-recitatorskom izvedbom pjesme „Livadska škola“ kojom su učenici Iic i IId razreda poručili da svaku đačku brigu rješava dobra knjiga pod sloganom „Pusti brigu, uzmi knjigu“.
Učenici su još jednom pokazali da nastavnici i roditelji trebaju biti ponosni na njih, njihova umijeća i postignuća.