Predstava: "Mali princ"

JU OŠ „Hamdija Kreševljaković“ Kakanj obilježila je, proteklog utorka, svoj 64. rođendan. Bila je ovo prilika i da se sumiraju rezultati ove odgojno-obrazovne institucije, te istaknu uspjesi učenika koji su ostvarili zapažene rezultate na svim nivoima takmičenja.
Kontinuirano unapređenje uslova rada
Prigodnim kulturno-umjetničkim programom, u kino sali JU KSC Kakanj predstavili su se učenici ove škole, pokazavši svoje iskrene dječije emocije a nakon svake od izvedenih tačaka su bili nagrađeni dugotrajnim aplauzom mnogobrojne publike. Uz pjesmu, ples, glumu i recitale, podijelili su radost i sreću sa prisutnima, te prezentovali samo dio vannastavnih aktivnosti i onoga što su naučili kroz sekcije koje su pohađali u protekloj školskoj godini. Bila je ovo prilika i da se istaknu učenici koji su u ovoj školskoj godini na različitim nivoima takmičenja osvojili zapažene rezultate, a što je pokazatelj njihovog kontinuiranog rada te nesebičnog zalaganja prosvjetnih radnika koji svoje znanje nastoje prenijeti učenicima kako bi ih afirmisali za kontinuirano napredovanje i usavršavanje iz različitih oblasti.

Ritmička tačka “Suncokret”

– Prije nekoliko dana ova škola je navršila 64. godine svog rada. Tačnije, Škola je otvorena 30. aprila 1960. godine i od tada do danas niže dobre uspjehe i rezultate. Analizirajući proteklu školsku godinu, mogu reći da sam zadovoljan ostvarenim. Naši učenici dobre rezultate ostvarili su i na kantonalnim ali i federalnim nivoima takmičenja. Kad je riječ o infrastrukturnim projektima, u ovoj školi se u kontinuitetu realizuju različiti projekti koji za cilj imaju unaprjeđenje nastavnog procesa i poboljšanje uslova rada prosvjetnih radnika te kvalitetnog odgoja i obrazovanja brojnih učenika koji pohađaju ovu školu. Uređenje školskog dvorišta i izgradnja sportskih terena projekat je koji će se implementirati u narednom periodu -kazao je, u svom obraćanju prisutnim gostima, direktor Škole Jusuf Talović.
Program je otvoren intoniranjem himne Bosne i Hercegovine, a potom je školski hor izveo numere „Kad sve ovo bude jučer“ i „Strong enough“. Uslijedio je igrokaz „Potraga za znanjem“ a potom ritmička tačka „Suncokret“. Mali hor je otpjevao pjesmu „Kad se male ruke slože“, a nakon toga su izvedene kratka predstava „Mali princ“ i ritmička tačka „Španski ples“.