Biblioteka u Maglaju obilježila je 64 godine u misiji izgradnje društva znanja. Nagrađeni su najaktivniji u oba odjeljenja, a zbog svoje višegodišnje podrške Biblioteci počasnim članovima proglašeni su Marija Miljković i Radovan Gorčinović. Svečanost je počela polaganjem cvijeća na centralno spomen obilježje u Parku ljiljana.

Nagrađeni najaktivniji čitaoci u oba odjeljenja
Počasnim članovima Biblioteke, kako rekosmo, proglašeni su Marija Miljković i Radovan Gorčinović koji godinama poklanjaju vrijedna izdanja. Proglašeni su i najaktivniji čitaoci, u odjeljenju za djecu to su Lana Blažanović, Hamza Delić i Ilhan Bradarić, a u Odjeljenju za odrasle Vitomir Pivelja, Mersija Mahmić i Tea Krnjić.
U povodu dana biblioteke upriličena je postavka Zavičajne i Zbirke stare i rijetke knjige. Svečarsku atmosferu uputpunili su svojim nastupom Vildana i Azahari Omersoftić.

Radost još jednog rođendana ove uspješne ustanove sa uposlenicima su podijelili brojni gosti ali i njihove kolege iz Žepča, Tešnja, Vareša, Breze, Usore, Kaknja, Gračanice. Na adresu biblioteke stigle su i čestitke sa željama da ova ustanova koja je u proteklim decenijama odoljela brojnim izazovima, bude primjer kako se treba raditi i njegovati kultura čitanja. „Rat, poplava, pandemija, sve su to iskušenja koja smo prošli, ali nismo odustali. Svi zajedno smo znali da ono što radimo ima vrijednost, da je to naš doprinost razvoju cjelokupnog društva i da je znanje jedino značajno da bi nam opstala i naša domovina i naš Maglaj. Želimo sugrađanima omogućiti da se obrazuju, samoobrazuju, da se usavršaju u onome u čemu su već dobri, ali i da čitaju jer čitanje je svojevrsna psihoterapija u ovm teškim i stresnim vremenima. Knjiga je svakome potrebna“, kazala je Nina Bunjevac Salkić, direktorica Biblioteke. „Maglajlije trebaju biti ponosne na svoju biblioteku, na ovu zbirku koju se ovdje nalazi iz različitih oblasti ljudskog znanja. Ono što primijetim je da su Maglajlije redovni čitaoci i to me raduje“, dodao je Mirsad Mahmutagić, načelnik općine. Svečanosti su prisustvovali i predstavnici resornog ministarstva ZDK, Marinko Tokić i Mehmed Mustabašić, a i ovaj susret iskorišten je za razmjenu iskustava i usvajanje dobrih praksi u radu biblioteka.