Apsolvent Akademije scenskih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu glumac Faris Pinjo učestvovao je na Festivalu “Dani Danila Lazovića”, koji je održan u Priboju u Srbiji. U pitanju je bilo osmo po redu izdanje Festivala koji je posvećen čuvanju sjećanja na srpskog glumca Danila Lazovića, a ugostilo je mlade glumce iz cijele regije te kao specijalnog gosta i glumca Andriju Miloševića. Ovaj mladi Visočanin se u okviru takmičenja u kazivanju poezije predstavio sa pjesmom “Hasanagin sevdah”, pjesnika Alekse Šantića.
“Spojili su 11 akademija, 11 mladih talentovanih ljudi, 11 odabranih od strane profesora sa akademija. Četiri dana i noći svi zajedno. To je tolika količina energije, da sad poslije festivala sve izgleda besmisleno osim toga da smo u takvom okruženju. Svi događaji su bili puni do posljednjeg mjesta. Pribojska publika je bila idealna publika. Nadam se da ću i naredne godine biti tamo za vrijeme festivala kao gost”, rekao je Pinjo.
Perspektivni mladić iz Visokog do sada je igrao u dva mjuzikla u Narodnom pozorištu Sarajevo te nekoliko predstava, kao i autorskoj monodrami “Skidanje”. Također, pojavio se i u filmu “Sympathy for the Devil” i seriji “Konak kod Hilmije”. Bh. publici je poznat i kao učesnik superfinala regionalnog muzičkog takmičenja “X Factor” 2015. godine, a komponovao je muziku i pisao tekstove za pozorište i televiziju.