Rukometaši Bosne iz Visokog su u okviru 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine slavili na gostovanju u Vogošći nad istoimenom ekipom rezultatom 26:27 (13:14). Ovom pobjedom, dva kola prije kraja, ekipa Bosne osigurala je opstanak u društvu najboljih. Bosnu su do pobjede vodili Faruk Halilbegović, Almir Osmanhodžić i Emir Omanović s po šest postignutih pogodaka.
Utakmica u Gornjem Vakufu između Sloge i Maglaja završila je uvjerljivom pobjedom domaćina. Konačni rezultat glasio je 42:33 (22:17). Benjamin Čičkušić je i ovaj put bio najefikasniji igrač utakmice postigavši devet golova za Maglaj.
Utakmica u Zavidovićima završena je rezultatom Krivaja – Izviđač 28:34 (16:18). Ismir Salkić je postigao sedam a Haris Bašić šest golova. Rukometašice Jedinstva iz Brčkog u okviru 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine slavile su pobjedu nad ekipom Krivaje iz Zavidovića rezultatom 32:27 (16:13). U ekipi Krivaje najefikasnije su bile Ilma Mehanović (7 golova), Adnana Latifović (6) i Amna Mehinagić (5).