U četvrtak je u Visokom u 76. godini života preminuo legendarni fudbaler, fudbalski trener i istaknuti sportski radnik Asim Limo. Limo je rođen 02.10.1946. godine, a fudbalsku karijeru je započeo još 1960. godine u FK Bosna iz Visokog. U svojoj bogatoj karijeri, sem za visočku Bosnu, igrao je još za NK Kreševo i NK Kiseljak. Bio je član, po mnogima, najjače generacije FK Bosna Visoko, koja je igrala u tadašnjoj jugoslovenskoj Drugoj ligi – Jug.
Nakon prestanka aktivnog igranja počeo se baviti trenerskim poslom te je radio u ekipama Kreševa i Kiseljaka. Također, trenirao je sve kategorije Bosne i mnogi kasnije uspješni igrači su prošli njegovu školu. Posebno je ostao upamćen njegov rad sa trenerom Ivom Ištukom 1994. godine, kada je Bosna zauzela 3. mjesto na prvom državnom prvenstvu BiH, kao i njegovo trenersko učešće u Bosninom osvajanju Kupa i Super kupa BiH krajem prošlog vijeka. Dobitnik je nekoliko nagrada na opštinskom/gradskom i kantonalnom nivou, a 2008. godine dobio je nagradu za životno djelo.
Povodom smrti Asima Lime u subotu je u Kulturnom centru Altindag održana i komemorativna sjednica, na kojoj su se prisutnim obratili trener Ivo Ištuk, predsjednik NK Bosna Nermin Kadrić te bivši reprezentativac BiH Faruk Ihtijarević i nekadašnji Asimov igrač Adnan Čolić. Dženaza i ukop Asima Lime obavljeni su na Gradskom groblju u Visokom.