Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mirza Mušija posjetili su Mješovitu srednju industrijsku školu u Zenici, koja se sprema za rekonstrukciju zatvorenog bazena i fiskulturne sale, saopćila je Press služba.
Infrastrukturni prioritet
Zatvoreni bazen nije u funkciji osam godina, a rekonstrukciju će putem resornog ministarstva finansirati Vlada Zeničko-dobojskog kantona, kao vlasnik objekta. Bazeni su zbog vlasničkog spora između “Željezare” Zenica i škole godinama bili prepušteni propadanju, ali je spor riješen prije dvije godine, a nova Vlada ZDK-a na čelu s premijerom Pivićem je rekonstrukciju bazena postavila kao jedan od infrastrukturnih prioriteta u Zenici.
Idejni projekat
U toku su aktivnosti na pripremi idejnog projekta, a očekuje se da bi rekonstrukcija mogla započeti tokom godine. Pored olimpijskog bazena i fiskulturne sale, planirana je rekonstrukcija drugih sadržaja unutar mini-kompleksa, kao što su svlačionice, fitnes sala i mokri čvorovi.
“Zatvoreni bazeni Industrijske škole su mjesto gdje su se generacije Zeničana rekreirale i učile plivati. Vlada je odlučna da izvrši rekonstrukciju kompleksa, ponajprije radi naših učenika i sportskih škola, ali i svih drugih građana Zenice. Projekat ćemo raditi po fazama, cjelinu po cjelinu, a trenutno čekamo izradu idejnog projekta i procjenu vrijednosti radova, kako bismo mogli planirati sredstva u ovoj godini”, rekao je premijer Pivić.