U kabinetu ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona Danijela Pašića potpisan je ugovor o nastavku izvođenja radova na modernizaciji dijela ceste kroz vikend naselje Ponijeri R466 Kakanj-Kraljeva Sutjeska-Ponijeri u vrijednosti 300.000,00 KM sa PDV-om, a prema ranije potpisanim okvirnim sporazumom, saopćila je Press služba.
Rok 90 dana
Ugovor su potpisali direktor po ovlaštenju Kantonalne direkcije za ceste ZDK Rasim Kovač i direktora preduzeća MGV Gradnja d.o.o. Zavidovići Mirsad Valjevac. Rok za izvođenje radova koji su predmet ovog ugovora je 90 dana od dana uvođenja izvođača u posao.
Jedino skijalište u Kantonu
“S obzirom da je riječ o rekonstrukciji saobraćajnice kroz vikend naselje Ponijeri koje predstavlja značajan turistički potencijal te jedini ski centar ove vrste u ZDK, smatram da ovakvi projekti zaslužuju podršku Vlada ZDK-a. Shodno tome, danas je potpisan i ugovor br. 2 o nastavku modernizacije pomenute dionice regionalne ceste kako bi ovaj projekat poslužio svojoj svrsi, sa početkom i završetkom svih radova do nove zimske sezone”, rekao je ministar Pašić.


PROJEKAT PODRŽAVA VLADA ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA