Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Mirza Mušija u ime Vlade Zeničko-dobojskog kantona dao je punu podršku projektu izgradnje Zatvorenog olimpijskog bazena u Zenici, saopćila je Press služba.
Ravnomjerni razvoj
Ministar Mušija se na svečanosti polaganja kamena-temeljca obratio u ime Vlade ZDK-a i premijera Nezira Pivića, rekavši da je nova Vlada posvećena ravnomjernom razvoju i pravednoj raspodjeli dobara na cijelom području našeg kantona, jer “želi da svaki građanin ima jednako kvalitetne uslove za život”.
“Ovo je jedan od projekata koji zasigurno podižu letvicu kvalitete života za građanke i građane Zenice, jer donosi sadržaj koji grad Zenica trenutno nema. Vlada je imala sluha te odobrila i uplatila jedan milion maraka na ime učešća u finansiranju prve faze izgradnje Zatvorenog olimpijskog bazena”, rekao je ministar Mušija.
Građani žrtve politike
On je izrazio razočarenje zbog odluke Vlade Federacije BiH koja je Zenici uskratila obećanih 3,5 miliona KM na ime sufinansiranja projekta i što su, kako je rekao, građani postali žrtve političkih igara i nadmudrivanja.
“Politička koplja se ne smiju lomiti preko leđa građana. Premijer Pivić je prije imenovanja na premijersku dužnost, kao poslanik u Parlamentu Federacije BiH, amandmanski tražio da se Zenici vrati uskraćenih 3,5 miliona, ali nažalost vlast na nivou Federacije BiH nije imala sluha niti je podržala njegov zahtjev”, rekao je.
Rekonstrukcija bazena Industrijske škole
Naglasio je da će Vlada ZDK-a tražiti načina i sredstava da pomogne realizaciju sličnih infrastrukturnih projekata, najavivši da će se u narednom periodu posvetiti “još jednom ovakvom projektu koji će unaprijediti uslove za život u Zenici”.
“To je zatvoreni bazen u Industrijskoj školi, čiji je vlasnik Vlada, a iduće godine namjeravamo započeti rekonstrukciju objekta, na zadovoljstvo građana, a posebno mladih Zenice”, rekao je ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Mirza Mušija.


PROJEKAT PODRŽAVA VLADA ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA