U Olimpijskom muzeju Bosne i Hercegovine a u organizaciji Olimpijskog komiteta BiH (OK BiH) održana je manifestacija dodjele priznanja za „Vrhunski sportski rezultat u 2020. godini“. Marijan Kvesić, predsjednik OK BiH, čestitao je svim dobitnicima priznanja koji su, kako je kazao, usprkos svim izazovima i preprekama koje je prouzrokovala pandemija ostvarili izuzetne sportske rezultate.
– Ova dodijeljena priznanja su priznanja za predanost, rad i zalaganje, usprkos nesvakidašnjim uslovima izazvanim pandemijom zbog koje su odgođena mnogobrojna evropska i svjetska takmičenja, pa tako i tradicionalna manifestacija Olimpijskog komiteta BiH – izbor sportiste godine. U protekloj godini izazov je bio otići na takmičenje, a još veći ostvariti vrhunski rezultat i zato vi, dragi sportisti, činite ponosnim ovu zemlju i našu veliku sportsku porodicu koja njeguje olimpijske vrijednosti -rekao je Kvesić i dodao da će OK BiH i dalje podržavati dosljedne, smjele i uporne koji ostvaruju vrhunske sportske rezultate.
Dobitnici ovog prestižnog priznanja, između ostalih su: Amel Tuka, Mesud Pezer, Elvedina Muzaferija i Fahrudin Adilović.