Iako je od 2006. godine, kada je osnovano, NHU „Oslonac“ iz Tešnja, u izgradnju 69 kuća i 49 projekata pomoći za osobe u stanju socijalne potrebe iz Tešnja i drugih gradova širom BiH, investirao više od milion i 400.000 maraka, planovi za ovu godinu su ambiciozni. Iako okupljaju 1.800 aktivnih članova, s ciljem jače podrške onima koji trebaju tudju pomoć, radit će se na omasovljenju članstva.
-Intencija je da se ide prema većem broju ljudi. Dakle, da se poveća broj članova. Da se ide prema firmama, da im se predoči ono što „Oslonac“ radi- kaže predsjednik NO Udruženja Salih Haušić.
Redovna godišnja skupština, 15. po redu, bila je prilika i da se zahvali onima koji su u prošloj godini pomogli rad Udruženja. Većina će i u narednim godinama biti uz „Oslonac“ koji u ovoj godini planira izgraditi pet kuća za osobe u stanju socijalne potrebe.
-Mi ćemo obići kuće i vidjeti koja je porodica najpotrebnija. Uzet ćemo tu porodicu i, ako Bog da, izgradit ćemo kuću za nju-kazao nam je Sadmir Hadžikadunić, donator godine, inače, povratnik u Makljenovac kod Doboja i vlasnik gradjevinske firme.
Tešanjski privrednici velika su podršku Udruženju. Kod nekih su svi uposlenici članovi „Oslonca“.
-Uposlenici svih mojih kompanija su članovi „Oslonca“. U svemu ovome ja sam obećao da ću ja lično sa 22.500 KM da podržim projekte u ovoj godini. Ali, prije svega, mi se moramo zahvaliti ljudima koji vode „Oslonac“ , ljudima koju ulažu vrijeme, ljudima koji ulažu sebe-kazao je poduzetnik iz Tešnja Izudin Ahmetlić.
Uz izgradnju pet kuća u „Osloncu“ će i u ovoj godini realizirati više projekata različitih vidova pomoći za one kojima je potrebna.