Program „Zenica summer festa“ prošle sedmice je počeo s Avantura animatorima za najmlađu publiku a nastavljen je koncertom Nene Murića. Djeca i roditelji su uživali u zabavnim igrama i plesu uz dozu dobrog humora. Murić je pažljivo biranim repertoarom na svom nastupu rasplesao publiku, a horski su se pjevale, kako njegove autorske, tako i druge popularne pjesme.
Rock ‘n roll na Kamberovića polju
U sklopu obilježavanja rođendana zeničkog MC Condor, na Kamberovića polju je proteklog vikenda održana motorijada na kojoj su svoje koncerte održali „Atomsko sklonište“ i „Zabranjeno pušenje“. Odličnu uvertiru za „Atomce“ priredili su momci iz zeničke grupe Gruver, koji su također svojim repertoarom uspjeli razigrati i raspjevati prisutne.
– Nismo u Zenici nastupali duže od 35 godina i predivan je osjećaj biti ponovno ovdje. Drago mi je da smo imali mogućnost svirati i zajedno pjevati sa zeničkom publikom. Na našim koncertima je uvijek „atomska“ atmosfera, snažna. Iako su iza nas brojne decenije na sceni uvijek pružamo maksimum. Starimo ali ne drijemamo pred publikom -kazao je u izjavi za Našu riječ Bruno Langer, frontman sastava iz Pule koji je svojom žestokom rock svirkom hiljadama posjetilaca podario nesvakidašnju zabavu te dodao da „rock ‘n roll“ još uvijek živi.
– Ima jako puno novih, mladih bendova samo im je potrebno dati šansu. Teško je u elektronskim medijima čuti za njih, malo je emisija u kojima se mogu predstaviti -istakao je Langer.
Predsjednik Moto kluba „Condor“ Zenica, Robert Mijač, kazao je da su zenički bajkeri na odličan način obilježili 20. rođendan.
– Potrudili smo se i doveli zvučna imena iako nije bilo jednostavno organizovati ovakav događaj. Vjerujem da su se svi prisutni dobro zabavili i uživali u ovom što smo priredili -istakao je Mijač te ponovio da su članovi MC Condora još jednom pokazali široj javnosti da su predrasude o motoristima pogrešne.
– Iza nas su brojne humanitarne akcije po kojima smo, u suštini, i prepoznatljivi. Osim već svima poznatih Djeda Mrazova na motorima, pomažemo i brojnim sugrađanima koji nam se obrate za pomoć. Svi smo mi porodični ljudi, zaposleni a druženje uz motore je naša druga ljubav -kazao je Mijač.
Naredni koncerti
U nedjelju je na Trgu „Alije Izetbegovića“ održana šetnica osmijeha za najmlađe a starijoj publici su se predstavili brojni tamburaši. Iz ovosedmičnog programa izdvajamo nastupe Ilme Karahmet (četvrtak, 11. august), Al’Dina i Slađane Mandić (petak, 12.08.) te predstavu za djecu „Potraga za konačištem“ koja će se izvesti na pozornici na Trgu „Alije Izetbegovića“ u subotu s početkom od 10:30.