U prostorijama Ministarstva za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona izvršena je isporuka elektromotornog dodatka za invalidska kolica na mehanički pogon Zahidu Mušanoviću, ratnom vojnom invalidu, paraplegičaru i amputircu.
Javna nabavka
Ovo ortopedsko pomagalo je nabavljeno putem provedenog postupka javne nabavke, gdje je kao najpovoljniji ponuđač izabran “Otto Bock Adria” Sarajevo. Ministarstvo je za navedeno pomagalo izdvojilo 14.940,00KM bez PDV-a, a u postupku javne nabavke vodilo se računa da se obezbjedi pomagalo sa tehničkom specifikacijom dostavljenom od strane krajnjeg korisnika.
Kako je saopćila Press služba, ovo ministarstvo je još jednom pokazalo spremnost i odlučnost u obezbjeđivanju osnovnih potreba koje će omogućiti našim paraplegičarima bolji i kvalitetniji život, a imajući u vidu njihov doprinos tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.
Lakša svakodnevnica
“Meni kao ministru je ukazana prilika da mogu na zakonit i transparentan način, provođenjem postupka javne nabavke, olakšati svakodnevnicu ovih ljudi koji su nas zadužili doprinosom tokom agresije na RBiH”, istakao je resorni ministar Adnan Sirovica.
Nove nabavke
Trenutno je u toku i postupak nabavke fiksnog lifta za kadu za dizanje nepokretne osobe za paraplegičara Šefika Patkovića, a ubrzo se očekuje isporuka pomagala.


PROJEKAT PODRŽAVA VLADA ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA