U nedjelju navečer završen je ovogodišnji Zenica summer fest. Tokom 10 dana realizovano je 30 programa u okviru najljepše zeničke ljetne priče, a finalna veče ponovo je na Trgu „Alije Izetbegovića“ okupila više hiljada posjetilaca koji su uživali u hitovima sjajne Jelene Rozge.


Ove godine nagradu za najbolji i najposjećeniji sadržaj Zenica summer festa dobio je Nikola Rokvić.


Program za najmlađe
U subotu je održan još jedan „ZSF Baby Day“. Popularna „puzijada“, sigurno je jedan od najsimpatičnijih događaja ovogodišnjeg Festivala. Svake godine za ovaj događaj vlada veliki interes, te se simpatične zeničke bebe uvijek dobro zabave, a to sve su ispratili i ponosni roditelji. Nakon tog, održana je i „Šetnica osmijeha“ koja je tradicionalno jedan od najposjećenijih programa koje nudi Zenica summer fest. Ona okuplja mališane kako bi se družili s maskotama svojih omiljenih likova iz crtanih filmova, interaktivnim kreativnim igrama i zabavnim radionicama – koje svake godine pripremaju majstori dobre zabave za najmlađe, ekipa iz Multiplex Ekrana i Tropik Zenica.
– Zenica je uvijek bila radnički grad, te veoma često roditelji nemaju vremena tokom radnih dana da se toliko povežu kroz igru s najmlađima. Iz tog razloga mi je izuzetno drago što već šestu godinu organizujemo „Šetnicu osmijeha“ koja mališanima nudi raznovrsnu zabavu s njihovim vršnjacima i omiljenim likovima iz crtanih filmova -kazao je Dino Brljevac iz Tropika Zenica.
Spužva Bob, Maša i Medvjed, te razni superheroji su neki od „učesnika“ u Šetnici osmijeha, a koji su najmlađima bili dostupni za fotografiju i razgovor. Pored toga, mališani su imali priliku da se druže i upoznaju s vatrogascima, policajcima, ljekarima i osobljem Hitne pomoći, koji su na „Šetnici“ predstavljali svoja zanimanja i opremu koju koriste na svojim svakodnevnim zadacima.
Muzički program
Koncerte su, između ostalih, održali: Džejla Ramović, Nihad Fetić Hakala, Antonija Čerkez, Romantic band, Hanad Džehverović, Peđa Jovanović, Denial Ahmetović, Zlatan Karić, Laka i Mirela. Posljednju večer ovogodišnjeg ZSF-a, prije izlaska Rozge na scenu, prisutnima se obratio gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.
– Nadam se da su svi posjetitelji iz drugih gradova, Zeničani i Zeničanke uživali u ovogodišnjem, šestom po redu, Zenica summer festu. Družit ćemo se i iduće godine kroz više dana s još boljim programom, jer nam je cilj da svake godine budemo bolji od prethodne. Čast mi je i zadovoljstvo što će zavjesu na ovogodišnji ZSF spustiti upravo zvijezda poput Jelene Rozge -kazao je Kasumović.
Tehnički realizator Zenica summer festa je i ove godine bilo JP Radio-televizija Zenica.