Nogometaši zeničkog Čelika su prošle sedmice na stadionu Bilino polje odigrali pripremnu utakmicu s ekipom Gradine iz Srebrenika. Prema ranijim najavama, „Crno-crveni“ u narednoj sezoni žele izboriti plasman u rang više a da su na pravom putu pokazali su u utakmici s Gradinom. Tokom svih 90 minuta Zeničani su stvarali brojne prilike a jedini pogodak je postigao Edin Durmiš nakon sjajne asistencije Fenana Salčinovića u 82. minuti.
Nakon odrađenih kraćih priprema i odigranih utakmica u Fojnici, igrači i stručni štab NK Čelik Zenica vratili su se u Zenicu gdje će dočekati početak prvenstva. Zdravstveni bilten u ekipi je relativno pozitivan, uz nekolicinu igrača koji su zadobili manje povrede zbog kojih nisu nastupali na utakmicama u Fojnici. Radi se o prvotimcima Emiru Karaliću, Edinu Durmišu i Sulejmanu Salkiću, dok se Selim Žuna i dalje oporavlja, te njegov nastup možemo očekivati u prvom dijelu sezone, no ne u prvih nekoliko kola.
– Prvo kolo Druge lige Federacije BiH – Centar očekuje nas u subotu 13.08.2022. godine, kada će naša ekipa ugostiti NK Moševac. Termin odigravanja utakmice će biti naknadno objavljen -kažu iz Čelika.