Knjiga sadrži korisne informacije za učesnike u saobraćaju, studente,
uposlenike autoškola, tehničkih pregleda…

Stručna institucija za nadzor rada STPV u Federaciji Bosne i Hercegovine, IPI – Institut za privredni inženjering d.o.o, Zenica, je nakon 11 godina od štampanja prvog izdanja izradila novo, drugo izmijenjeno i dopunjeno izdanje knjige “Zbornik osnovnih propisa vezanih za cestovni saobraćaj” – čiji su autori: Ibrahim Mustafić, Dragana Agić, Samra Beganović, Muhamed Barut.
-Ovaj Zbornik propisa dobro će doći svim uposlenim koji u okviru svog radnog mjesta obavljaju poslove vezane za ispitivanje tehničke ispravnosti pojedinih uređaja, kao i vozila u cjelini, uposlenima koji obavljaju složene poslove homologacije, odnosno poslove jednokratnog ispitivanja cestovnih vozila, kao i poslove registracije istih. Također, Zbornik kao zbirka sakupljenih propisa iz predmetne oblasti, dobro će poslužiti i studentima tehničkih fakulteta, koji obrađuju materiju iz oblasti cestovnih vozila i sigurnosti saobraćaja, ali i mnogim drugim učesnicima u saobraćaju. U ovom izdanju je novina što su dodati i propisi koji se odnose na rad autoškola, kazala nam je dr.sc. Dragana Agić, stručni suradnik za administrativno-tehničke poslove u Instititu za privredni inženjering Zenica i koautor ove knjige.

Knjiga se može nabaviti u prostorijama Instituta za privredni inženjering d.o.o. Zenica, Fakultetska br.1, 72000 Zenica ili naručiti pozivom
na broj telefona:032/445-600; 060/330-30-15.

Svim ovlaštenim stanicama tehničkih pregleda vozila u Federaciji Bosne i Hercegovine poslan je primjerak knjige “Zbornik osnovnih propisa vezanih za cestovni saobraćaj”, kao i svim kantonalnim MUP-ovima, te ministarstvima nadležnim za rad stanica tehničkih pregleda vozila.