Jasmin Imamović, kožar: “Ja moram biti iskren i reći da je 2021. godina bila slaba ili bolje rečeno vrlo loša. Vjerovatno je korona i generalno pandemija glavni krivac za to. Na to sve bih dodao i politička previranja koja su drugi dio godine učinila još gorom. Nadam se da će 2022. godina donijeti boljitak, prvenstveno po pitanju zdravlja i posla. Da će konačno prestati pandemija u svijetu te da će i nama malim, tradicionalnim obrtima posao ponovo krenuti. Također se nadam da će se i politička situacija smiriti, jer aktuelni problemi na tom polju su najmanje što nam treba u ovom vremenu.”

Benjamin Džafić, privrednik: “Ne znam šta bih rekao. Sigurno je da smo svi očekivali znatno više u 2021. godini, no izgleda da je korona imala drugačije planove. Ona je diktirala mnoge stvari u ovoj zemlji, pa tako i na polju privrede. Zato nam i jeste želja da u narednoj godini konačno počnemo živjeti bez pandemije, jer samim tim će situacija biti bolja na svim poljima.”

Alma Žutić, novinarka: “Svake godine zaželimo da nam naredna godina bude bolja i uspješnija. Tako je i ovoga puta. Prije svega želim nam svima mnogo zdravlja, pošto je to u ovim ludim vremenima najbitnije. I 2020. i 2021. godinu je obilježila nesretna pandemija pa tako mislim da je ne samo moja želja, nego i želja svih ostalih, da u narednoj godini i to konačno ostavimo iza nas.”

Sabina Džafić, vođa poslovnice: “Teško je reći šta je obilježila godina koja je na izmaku. Teško se i radovati nekim stvarima kada vidite da je mnogo ljudi oko vas bolesno ili zaraženo, kada vidite da je i ovu godinu u potpunosti obilježila epidemija. Iskreno se nadam da ćemo konačno ‘prodisati’ kako treba u narednoj godini, a ja bih zaista od srca svima zaželjela sve najbolje, najviše zdravlja i ljubavi.”

Mira Vasić, penzioner: “Godina kao i svaka druga za nas penzionere. Ispraćamo jednu za drugom i uvijek se nadamo boljim vremenima i većim penzijama. Bitno je da zdravlje služi te se nadam da ću u narednoj godini proslaviti i svoj jubilarni 90. rođendan. Pored onih standardnih želja koje su vezane za dobro zdravlje, nadam se da ćemo u 2022. godini dočekati i završetak obnove našeg Hrama sv. Prokopija u Visokom.”