Bosanskohercegovački atletičar i član AK Zenica, Mesud Pezer rekorder je BiH u disciplini kugla s daljinom od 21.48 metara. Učesnik više Olimpijskih igara, Europskih i Svjetskih prvenstava u izjavi za Našu riječ dao je svoju ocjenu 2022. godine.
– S prošlom godinom sam poprilično zadovoljan jer sam završio na 8. mjestu na Svjetskom prvenstvu u Beogradu što je bio moj najbolji rezultat u sezoni. Na samom početku ljetne sezone sam imao sjajan rezultat od 21.06 m već u mjesecu junu. Nažalost, na Mediteranskim igrama se dogodila povreda velikog prsnog mišića (musculus pectoralis, op.a.) što je poremetilo moje planove -kaže Pezer te dodaje da posebno izdvaja i nastup na tradicionalnom atletskom mitingu u Zenici.
– Kad je u pitanju 2023. godina, želja mi je da popravim svoj i državni dvoranski rekord koji trenutno iznosi 21.15 m. Nadam se da ću uspjeti u tome. Također, očekuje me nastup na Europskom dvoranskom prvenstvu koje se održava u Istanbulu a počinje 2. marta. Imam velike ciljeve i ambicije, samo da me zdravlje posluži -istakao je Pezer te na kraju dodao da je Svjetsko prvenstvo koje se ovog ljeta održava u Mađarskoj još uvijek daleko da bi se o njemu govorilo.