Zenički stadion Bilino polje će u mjesecu septembru biti domaćin dvije utakmice seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine. U subotu, 4. septembra, „Zmajevi“ će u prijateljskom susretu igrati s reprezentacijom Kuvajta dok će tri dana kasnije (utorak, 7. septembar) u okviru kvalifikacione Grupe D za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. godine igrati s reprezentacijom Kazahstana. Obje utakmice počinju u terminu od 20:45 pred publikom (do 6.000 gledalaca).
– Trenutno je fokus na prvoj utakmici u kojoj gostujemo kod Francuske (srijeda, 1. septembar), a nakon toga ćemo razmišljati o narednim protivnicima. Ne dijelim utakmice na bitne i nebitne, najvažnije je da vjerujemo u sebe. Ne bih ništa da prognoziram i kalkulišem. Moramo biti čvrsti. Tražit ćemo igru i rezultat koji nam odgovara, pa ćemo vidjeti šta će nam to donijeti. Svi koji vole reprezentaciju žele dobre rezultate i siguran sam da će oni doći. Znam da možemo i potrudit ćemo se da sve odradimo na najbolji način. Taj dug niz bez pobjede nam je teret svima, smeta i meni, ali sam siguran da će se stvari okrenuti u našu korist -kaže Ivaylo Petev, selektor naših „Zmajeva“.
Mlada reprezentacija BiH će u zeničkom Trening centru Nogometnog saveza BiH 3. i 7. septembra odigrati utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2023. s reprezentacijama Republike Irske i Švedske. Ove dvije utakmice počinju od 16:30 ali bez prisustva publike.
– Ovaj put je reprezentacija uglavnom sačinjena od igrača iz m:tel Premijer lige, jer mali broj igrača iz inostranstva igra na visokom nivou. Imamo kvalitet i nastojat ćemo da stvorimo dobru atmosferu uoči susreta s kvalitetnim protivnicima, kakve su reprezentacije Republike Irske i Švedske. Svjesni te činjenice, uložit ćemo svoj maksimum da na najbolji način pripremimo ekipu i napravimo dobar model igre, koji će nam omogućiti ostvarenje dobrih rezultata -rekao je selektor naše „U-21“ reprezentacije Slobodan Starčević.