ivka naše države i dugogodišnja članica KŽK Čelik, a danas trenerica, Aida Kalušić, kaže da se položaj ženskog sporta u našem društvu nije znatno promijenio u odnosu na period kad je kao djevojčica krenula trenirati košarku.
– Generalno sa svojom košarkaškom karijerom mogu biti zadovoljna. Pored individualnih i timskih ostvarenja na profesionalnom nivou, košarka mi je pružila lijep život. Kad je trenerska karijera u pitanju, tek sam na početku, kroz ovaj posao mogu još uvijek da osjetim onaj adrenalin od ranije, ali je definitivno mnogo izazova ispred mene i nadam se da ću ostvariti svoje ambicije kad je u pitanju ovaj poziv -kaže Kalušić te napominje da je Zenica definitivno grad ženske košarke i dosadašnji rezultati kluba, ali i talenat djevojaka koje su trenutno u njemu ukazuju na svijetlu budućnost.
– U svojoj karijeri sam igrala u pet različitih zemalja i tu diskriminaciju nigdje nisam osjetila kao kod nas. Odnos prema ženskoj košarci u našem gradu mogu definisati u jednoj rečenici: Moje djevojke tri sezone igraju u istoj garnituri dresova, a prije nekoliko dana u finalu kupa sistema „A“ smo igrali na trećini prelijepe gradske arene „Husejin Smajlović“ dok su muškarci na preostale dvije trećine rekreativno igrali fudbal. Žene koje su na uticajnim pozicijama u društvu bi trebale više da se bore za bolji status žena u bilo kojoj oblasti -kaže Kalušić na kraju.