Zvanično je objavljen program zimskog festivala “ZE ADVENTURE” koji će i ove godine u centru Zenice biti realizovan tokom posljednjih dana 2022. godine. Najljepša zenička novogodišnja priča počinje 16. decembra otvaranjem „Studengrada“ na Trgu Alije Izetbegovića, u kojem će do kraja 2022. biti organizovana većina festivalskih događaja.


I ovogodišnji zimski festival „ZE ADVENTURE“ realizuje se pod pokroviteljstvom Grada Zenice i gradonačelnika Fuada Kasumovića, za tehničku realizaciju programskih sadržaja zadužena je Radio-televizija Zenica.


Na samom otvaranju nastupit će Hanad Džehverović, a publiku će u toku decembra zabavljati: Rima band, grupa Trojica, Bruhuuhu & Pandemic stereo, Zlatan Karić & cover art band, Auto stop, Gis band, Adis Škaljo, Kenan Dervišević, Elemental, Indira Forza, Perpetumobile, DJ Ruvex, Benja, Adi Resaković, Eskandalo bend, Taxi bend, Zeničke meraklije, hor Kasiopeja… Naravno, i ove godine „Studengrad“ će imati svoj humani karakter kroz realizaciju tradicionalne akcije zeničkih bajkera „Kolačićem do osmijeha“, a tu su i sadržaji za najmlađe „Mali šlager“ i program dočeka Djeda Mraza. Pretposljednjeg dana 2022. godine na velikom stage-u, kao zagrijavanje za najluđu noć, bit će održan koncert grupe Regina na kojem će kao predgrupa nastupiti i dobro poznata ekipa iz grupe Gruver. Posljednji sati 2022. godine, uz neizostavni vatromet u ponoć, rezervisani su za najljepšu novogodišnju zabavu uz Amela Ćurića, pored kojeg će nastupiti i Jelena Čabarkapa, te regionalno poznata Divanhana.