Košarkašice zeničkog Čelika su prošle sedmice odigrale posljednju domaću utakmicu u prvenstvu. U Gradskoj areni „Husejin Smajlović“ su dočekali Igman a utakmica je završena rezultatom 103:56 (30:9, 28:17, 24:7, 21:23). Najefikasnije u Čeliku su bile: Almedina Ahmić (18 poena i 19 skokova), Adna Omerdić (14), Anida Čaušević (12), Amila Kozica (10) i Dalila Bilić (10). „Crno-crvene“ košarkašice su sezonu završile s omjerom od 12 pobjeda i osam poraza na 5. poziciji prvenstvene tabele što je odličan uspjeh imajući u vidu da su većina igračica juniorke i kadetkinje.
Po prvi put u svojoj historiji Košarkaški klub „Visoko“ se plasirao u A-1 ligu. Veliki uspjeh su ostvarili igrači, trener i Uprava Kluba, uspjeh koji su sanjali na početku ove sezone ali i prije dvije godine kada su ponovo oformili ovaj klub. U revanš utakmici play-offa koji je odigran u KSC „Mladost“ visočki tim je ponovo slavio protiv ekipe „Prvi koš“ iz Viteza i tako direktno obezbijedio plasman u viši rang, što je na kraju i donijelo veliko slavlje visočkog tima i navijača u dvorani, kojih je bilo nekoliko stotina i koji su na pravi način pomogli KK „Visoko“.
– Još uvijek se ne zna hoće li se igrati finalni meč između Visokog i ekipe Bihaća, koji bi svakako imao revijalni karakter, pošto su oba tima već obezbijedila ulazak u A-1 ligu. Treba napomenuti da je u poluvremenu predsjednik Upravnog odbora KK „Visoko“ Irfan Drpljanin uručio zahvalnicu i dres gradonačelniku Mirzi Ganiću za nesebičnu pomoć koju Gradska uprava pruža visočkom klubu, kao i Radio-televiziji Visoko i portalu visoko.co.ba za medijsku podršku tokom ove sezone -kažu iz ovog sportskog kolektiva.