PERO Zenica d.o.o. je trgovačko proizvodno i uslužno društvo sa sjedištem u Zenici koje posluje od 1996. godine. U svojim prodajnim centrima u Zenici, Jajcu, Maglaju i Varešu prodaju sve vrste građevinskih materijala a prošle sedmice su otvorili prodajni centar i u Mostaru. Navedeni prodajni centri su, također, distributivni centri za online prodaju cjelokupnog asortimana. Kako navode, njihov osnovni cilj je zadovoljstvo kupca koji je na prvom mjestu te maksimalno olakšavanje kupovine.
Na svečanosti otvaranja u Mostaru bio je prisutan veliki broj zvanica, a čast da prerežu vrpcu na otvorenju pripala je mostarskom gradonačelniku Mariju Kordiću i Mladenu Periću, vlasniku i manageru prodajnog centra PERO Zenica d.o.o.
– Kada dođete u naš centar možete kupiti sve da izgradite i uredite dom. Od zrna pijeska, preko kreča, cementa, cigle, krovova, stolarije, instalacija, grijanja, završno s namještajem i pločastim materijalima. Kupci su zadovoljni s našim konceptom u dosadašnja četiri grada, nema razloga da i Mostarci ne budu zadovoljni. Napravili smo jedan zaista veliki projekat, ovaj objekat je drugi po veličini. Uspjeli smo da kompletiramo i imamo asortiman koji imamo i u Zenici, mi smo zadovoljni s onim što smo napravili. Po prvim reakcijama možemo očekivati jedan jako uspješan projekat -kaže Perić.
U prodajnom centru u Mostaru koji se prostire na 7.400 kvadratnih metara urednog prostora, uposlene su 23 osobe.