Udruženje „Baton“ Zenica, u saradnji sa IML TV, započeo je novi dokumentaristički serijal pod nazivom: Zeničke paradigme, u kojem nastoje da predstave neke od znamenitih ličnosti Zenice, bilo da su u pitanju radnici u oblasti kulture, pisci, književnici, slikari, novinari, ali i sve one značajne ličnosti koje su svojim životom i radom na bilo koji način ostavile neizbrisiv trag na razvoju i afirmaciji Zenice.
“U prvoj emisiji predstavio nam se zenički pisac i slikar, kulturni i javni radnik Abdulah Hodžić koji u svojoj 85. godini života i dalje vrijedno slika i posjećuje sva kulturna dešavanja u našem Gradu. Abdulah je dugi niz godina od zeničkih porodica marljivo i predano sakupljao stare fotografije koje će, naposljetku, objaviti u svoje dvije fotomonografije: Sjećati se znači živjeti I i II dio , fotomonografija o starim Zeničanima”, kaže doktor historijskih nauka Amir Ismić, predsjednik Udruženja „Baton“ Zenica.
Udruženje “Baton” Zenica je, napominje Ismić, u saradnji sa IML TV, pokrenuo niz dokumentarističkih serijala: „Heroji u bijelom“, „Zenički ambasadori i načelnici“, „Zenički šehidi sportisti“, „Zenički šehidi studenti“ i dr. “Isto tako, planirano je da radimo i video osvrte i retrospektive na knjige koje opisuju Zenicu kroz povijest nastojeći, pritom, da makar na ovaj način ukažemo na sve ono što grad Zenicu svrstava u red vodećih gradova u Bosni i Hercegovini”, kaže Ismić.