Nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije koronavirusa, nedavno je uspješno održan treći Zenički noćni cener u organizaciji Sekcije „Zenica Trči“ Udruženja „Vedro“. Kako su nam rekli iz ove Sekcije, uloženo je mnogo truda i ljubavi u ovaj projekat a Zeničani su još jednom osvojili srca svih trkača dajući im fantastičnu podršku i vjetar u leđa. Beskrajno su zahvalni svima koji su doprinijeli uspješnoj organizaciji 3. „Zeničkog noćnog cenera“.
– Osjećaj je bio izvanredan, „otvorili“ smo zeničku stazu nakon dvije godine. Željno smo iščekivali da se situacija s pandemijom smiri kako bi nastavili tamo gdje smo stali u 2019. godini, međutim kada smo otpočeli s pripremama još uvijek je bilo neizvjesno hoće li se naša utrka moći realizovati u skladu s planovima i vizijom. Kako je vrijeme teklo, stvari su se posložile i dovele do odličnih rezultata -kaže Naila Muratović Šogolj, portparolka Sekcije „Zenica trči“ te dodaje da su i ovaj put imali pomoć brojnih volontera ali i pripadnika policije MUP-a ZDK.
– Na startu/cilju i duž cijele staze bilo je angažovano 120 vedrih volontera, koji su u svakom trenutku bili na raspolaganju trkačima. Zahvaljujući odgovornom pristupu policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK – Policijske stanice Zenica sitni problemi, koji su se najviše ogledali u nestrpljenju sugrađana, su riješeni brzo i jednostavno, tako da je utrka protekla bez problema. Promocija zdravih životnih navika naš je krajnji cilj, a mediji nam svojim stalnim izvještavanjem na fantastičan način pomažu u tome. Dovoljno je reći da smo se čitali na mnogo novinskih stranica i portala, slušali na najslušanijim radijskim stanicama i gledali u izvanrednim televizijskim prilozima. Zahvaljujemo se Našoj riječi koja je od početka naš medijski partner -rekla je Muratović Šogolj.
Na kraju razgovora kaže da su polaskani brojem prijavljenih trkača na utrci od deset kilometara, a posebno su iznenađeni interesovanjem za dječiju utrku „TRKi i mala raja“, koja je u rekordnih 12 sati dostigla predviđeni limit. Pokoreni su lični rekordi, a Zeničani i Zeničanke činili su više od polovine učesnika. To je najbolji dokaz da se iz godine u godinu širi krug prijatelja trčanja.