Arhiva

Lošu sliku zeničkog kolektivnog sporta popravljaju KŽK Čelik i KK Jumper koji će u narednoj sezoni učestvovati u najvišem rangu takmičenja, a blizu povratka su i košarkaši Čelika.
Mostarski Student je odustao od takmičenja u muškoj Premijer ligi a čini se da će se na isti korak zbog manjka finansija odlučiti Posušje, tako da se vrata otvaraju zeničkom klubu.
Potrebno je da Košarkaški savez Herceg-Bosne da saglasnost da „Crno-crveni“ zauzmu poziciju u takmičenju umjesto nekog kluba koji je trebao biti delegiran iz njihovog saveza.
– Kad se počelo govoriti o tome da bi se moglo otvoriti slobodno mjesto u najvišem rangu takmičenja, mi u klubu smo uputili pismo namjere Košarkaškom savezu. Ako Upravni odbor prihvati naše pismo, mi smo spremni da u novoj sezoni igramo Premijer ligu -rekao je za „Našu riječ“ predsjednik OKK Čelika, Goran Bulajić.
Zeničani već pojačavaju roster za novo takmičenje, stigli su Božović i Gavrić a očekuje se još nekoliko igrača. Zbog zauzetosti zeničke arene, košarkaši Čelika svoje treninge obavljaju u Vitezu.
Podsjećamo da je prošle sezone Čelik završio na tabeli A1 lige iza sarajevske Bosne, dok je u prethodne dvije godine prije igrao finale play-offa za ulazak u Premijer ligu, ali su u tri utakmice poraženi od Gradine, odnosno ekipe Proma.