Organizacioni odbor manifestacije Sportista Zeničko-dobojskog kantona 2021, prošle srijede je održao sastanak a na dnevnom redu bile su odluke žirija i aktivnosti na organizaciji Manifestacije. Dan ranije zasjedao je žiri, koji je, na osnovu pristiglih aplikacija i Pravilnika o ocjenjivanju, izabrao najbolje. Kako nam je kazao predsjednik žirija Hamza Alić, sve odluke žiri je donio jednoglasno.
Izabrani su najbolji senior, najbolja seniorka, najbolji junior, najbolja juniorka, najuspješnija seniorska sportska organizacija/klub, najuspješnija juniorska sportska organizacija/klub, najbolji trener, najbolji sportski radnik, sportski događaj godine, sportska nada, specijalna nagrada za životno djelo, specijalna priznanja za razvoj sporta u ZDK, najbolji u sportu za lica sa invaliditetima u ZDK: sportisti, sportski radnik, trener, sportski kolektiv. I ove godine biće dodjeljeno Priznanje za izvrsnost u sportu i motivaciji kao i Priznanje za doprinos u razvoju školskog sporta.
Direktor Manifestacije Sajto Ćehović kazao nam je da sada slijede organizacione pripreme za finalnu večer, promocija najboljih kao i njihovo predstavljanje u časopisu “ZE-DO sport”. Manifestacija će se održati u Bosanskom narodnom pozorištu krajem marta.
Gerneralni pokrovitelj manifestacije je Vlada Zeničko-dobojskog kantona.