U cilju resocijalizacije i kulturne afirmacije ratnih vojnih i civilnih invalida, svih učesnika i stradalnika rata, Udruženje “BATON” Zenica u utorak 7. juna 2023. godine u prostorijama Gradske biblioteke Zenica održalo je tribinu pod nazivom: „Život i iskušenja prvih vjerovjesnika kroz prizmu čovječanstva danas“.
U sklopu tribine izlagač prof. dr. Nezir Halilović, voditelj Odjela za islamsku vjeronauku u Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, kroz izlaganje promovisao je i svoje dvije knjiga i to: Tajanstvene ličnosti iz Kur’ana i Tajanstvena mjesta u Kur’anu.
Autor je u dvosatnom izlaganju, plastično, kroz mnogobrojne primjere slušaocima predstavio komparaciju života, borbe, iskušenja i stradanja za vrijeme prvih Vjerovjesnika i početka života na zemlji.
„Naredna tribina planirana je već naredni četvrtak, 15. juna 2023. godine, kada ćemo imati priliku ugostiti predstavnike Centra za mentalnu rehabilitaciju JU „Dom zdravlja“ Zenica, najavljuje dr.sc. Amir Ismić, predsjednik Udruženja „Baton“ Zenica.