Atletski klub Zenica domaćin je Ekipnog seniorskog prvenstva Bosne i Hercegovine koje se ove nedjelje, 23. avgust, održava na stadionu Kamberovića polje.
Na danas održanoj konferenciji za predstavnike medija predsjednik kluba Nedžad Heco i generalni sekretar Aziz Kevelj istakli su da će se atletičari takmičiti u 13 disciplina. Osim ekipe domaćina AK Zenica, učestvuju ekipe AK Sarajevo, AK Novi Grad Sarajevo, AK Sloboda Tehnograd i AK Borac Banja Luka.
– Iako tu neće biti svi najbolji pojedinci, u Zenici će svakako biti najbolje ekipe. Mi smo već desetak godina prvaci države u muškoj konkurenciji a ove godine će biti izuzetno teško da odbranimo taj naslov –rekao je Kevelj.
Šef stručnog štaba AK Zenica, Mehmed Skender, rekao je da će s prvenstva izostati Amel Tuka, Hamza Alić i Mesud Pezer.
– Zbog korone svi rade i treniraju u teškim uvjetima. Naš glavni konkurent, AK Sarajevo se dosta pojačao. Svi naši atletičari će pružiti svoj maksimum kako bi napravili što bolji rezultat. Iskreno vjerujem da možemo odbraniti titulu –istakao je Skender i dodao da od ženske ekipe očekuje jednu od medalja.
Kapiten zeničke ekipe na ovom takmičenju će biti srednjoprugaš Abedin Mujezinović koji će se takmičiti u tri discipline: 400m, 800m i štafeta.
– Uvjeren sam da ćemo dati sve od sebe da osvojimo što više bodova za ekipu –kaže Mujezinović.
Takmičenja počinju u nedjelju od 16 sati.