O KULTURI JE RIJEČ


Centar za kulturu Zavidovići je u srijedu bio domaćin producentskoj i glumačkoj ekipi novog bh. filma „Amanet“. Dan poslije film je prikazan u Zenici, Kaknju, Busovači…
U pitanju je komedija, odnosno topla ljudska priča o ljubavi, prijateljstvu i tradiciji.
Prema riječima režisera, Mirze Begovića, ovo filmsko ostvarenje nastalo je kao univerzalna poruka o ljudskosti i ljubavi kao pokretaču svega dobroga u ljudima.
Prije same premijere u Zavidovićima bila je upriličena press konferencija sa Mirzom Begovićem, režiserom filma, Ajdinom Hasanićem, Nevresom Softićem direktorom Hudhud produkcije, Denisom Samardžićem, distributerom i direktorom Una film, te glumcima Irfanom Kasumovićem i Ademom Smajlovićem.

Glavne uloge u filmu “Amanet” igraju: Zlatan Školjić, Iva Filipović, Nusmir Muharemović, Faketa Salihbegović Avdagić, Adem Smajilhodžić, Irfan Kasumović, Mugdim Avdagić, Emina Muftić, Sabina Kulenović…

Nakon prikazivanja filma, pred do posljednjeg mjesta ispunjenim kino salama, publici su se poklonili glumci i producenti filma. U prvih pet dana prikazivanja, film je pogledalo više od 7.000 gledalaca.


PROJEKAT PODRŽAVA MINISTARSTVO ZA OBRAZOVANJE, NAUKU, KULTURU I SPORT ZDK