Tel: 032/245-318 Adresa: Dr. Abdulaziza Aska Borića 13, Zenica

Cvjećare „Orhideja“, „Kamelija“ i „Cvjetna Čarolija M“, osim velike ljubavi prema poslu kojim se bave, povezuje jedna posebna riječ, a to je porodica.
Dugogodišnja tradicija
Iz Cvjećare „Orhideja“, koja je nalazi u ulici Aska Borića, preko puta KŠC „Sv. Pavao“ Zenica, čiji je vasnik Sabahudin Sabo Hajrić, nastale su cvjećare „Kamelija“ i „Cvjetna čarolija M“, kao nasljednici porodičnog posla i dugogodišnje tradicije koju ima ova cvjećara. „Za nas je porodica najvažnija u životu. Svaka porodica ima svoj takozvani “stub”, odnosno oslonac u vidu roditelja, a u našoj priči je to „Orhideja“, jer ona je ta koja je uvijek uz nas, bodri nas, podržava i pruža bezuslovnu ljubav i brigu, iza koje već 39 godina ponosno stoji naš otac, svima poznati kao Sabo cvjećar, i koja je iznjedrila preostale pomenute cvjećare“, kaže Medina Hajrić-Hibović, vlasnica Cvjećare „Cvjetna Čarolija M“.
Raznovrsna ponuda

Vlasnik Cvjećare “Orhideja” uputio je čestitiku svim ženama povodom Dana žena

Zahvaljujući bogatoj ponudi raznovrsnog cvijeća, posvećenosti, maštovitosti, ali i susretljivosti, prepoznatljive su, ali i dobro poznate svima, cvjećare u Zenici. „Povjerenje svojih kupaca opravdavamo količinom posvećenosti, kao i velikom dozom ljubavi koja je glavni začin u našim aranžmanima. Ovim putem koristim priliku da se zahvalim našim kupcima, i da kažem da je korektnost i razumijevanje prema kupcima jedan od prioritetnih stvari u našem poslovanju“, ističe Hajrić-Hibović.
Za svoje kupce, povodom Dana žena, pripremili su bogatu ponudu. Orhideje, ciklame, azaleje, ruže,… samo su dio njihove raznovrsne ponude. „Dan žena je uskoro, a mi smo se, kao i svake prethodne godine, potrudili da nabavimo što ljepši izbor cvijeća za naše kupce. Ono što bih svakako izdvojila jesu: orhideje, ciklame, azaleje, ali tu su svakako neizostavne ruže kao simbol ljubavi, i također naš “old skul” a to je svakako karanfil. Ja uvijek savjetujem kupcima da biraju cvijeće u saksijama, jer je to poklon koji ima duži vijek trajanja, i osobu kojoj je poklonjena će uvijek rado sjećati na dan kada je dobila poklon“, kaže Hajrić-Hibović.
Iako se trude raditi svoj posao u skladu sa svim zakonskim propisima, ali i biti svakodnevno za svoje kupce, problem, sa kojim se susreću svakog Dana žena, predstavljaju im ulični štandovi.
„Svako racionalno razmišljanje će dovesti do istog zaključka. Mi, kao prodavači cvijeća, postojimo 365 dana u godini, svi imamo fiskalne uređaje, prijavljeni smo u radni odnos, radnici su također prijavljeni u radni odnos, plaćamo porez državi, plaćamo održavanje i korištenje svake javne usluge, i onda se pojavi taj jedan dan u godini koji je cvjećarima važan, i onda imamo priliku da svjedočimo mnogim uličnim štandovima koji nemaju apsolutno nikakve veze sa legalnim načinom rada, dakle niti imaju bilo kakvu obavezu prema državi niti imaju bilo kakvu posljedicu za to“, objašnjava Hajrić-Hibović.