Kadetski reprezentativci BiH su nakon martovskog okupljanja odradili još jedne pripreme u Trening centru NS BiH u Zenici i na najbolji način odradili zadatke koje je pred njih postavio stručni štab predvođen selektorom Nerminom Šabićem.

Nermin Šabić

-Nakon dužeg perioda i svega što se dešavalo u posljednje vrijeme, svako okupljanje nam dobro dođe. Nismo imali puno prilika da upoznamo ekipu, naročito zbog toga što je ovo generacija mlađih kadeta gdje većina njih ni u svojim klubovima nema puno prostora za igru. Iz tog razloga nam je i ovaj kamp dobro došao i nastojali smo da ga iskoristimo na najbolji način–kaže Šabić, koji je pohvalio uvjete za rad u Zenici.
Najveći problem stvarao je evidentni pad fizičke spreme jer „Zmajići“ u proteklom periodu zbog pandemije nisu imali redovne treninge. Najboljim iz ovog kampa će se uskoro priključiti i igrači iz inostranstva kako bi se stvorila ekipa na koju će selektor moći računati u narednim kvalifikacijama. – Imali smo par lakših povreda te smo morali korigovati prvobitni plan. Prilagodili smo se trenutnim uvjetima. Planovi se mijenjaju iz dana u dan, sigurno je da smo ostali pripremih utakmica koje su nam bile vrlo bitne za uigravanje ove generacije. Imamo neke dogovore za avgust, nadam se da će se to ispuniti do kraja –rekao je Šabić.
Pripreme naših „U-17“ reprezentativaca su završene antropološkim testiranjem.