S obzirom na to da svojim sredstvima nije mogla ni početi izgradnji vlastite kuće, samohrana majka Emira Meškić iz Šija kod Tešnja godinama je bezuspješno pokušavala pronaći donatora koji bi joj u tome pomogao.
-To je trajalo već dvije godine tako da sam prošle godine podnijela zahtjev koji je „Oslonac“ prihvatio i onda se javio Sadmir kao izvođač radova. Došao je sa suprugom kod mene i tako je krenulo-priča Emira Meškić.
U „Osloncu“ su pozitivno odgovorili na njen zahtjev, a onda se javio donator Sadmir Hadžikadunić iz Doboja koji je objekat vrijedan oko 27.000 maraka, izgradio svojim sredstvima.
-Dijete se seli svaki mjesec iz jedne kuće u drugu. Uzeli smo na sebe da napravimo kuću. Hvala Bogu napravili smo je. Evo danas će useliti. Ima svoj ključ, ima svoja vrata, ima svoju sobu gdje će učiti-ističe Hadžikadunić.
-Nama ovo daje jednu mogućnost da, ako Bog da, u budućnosti idemo brrže u rješavanje stambenog zbrinjavanja porodica koje to ne mogu same nego što smo radili do sada-kaže predsjednik Savejta NHU „Oslonac“ Fuad Šišić.
Ovo je 63. objekat koji je „Oslonac“ do sada izgradio u Tešnju, Doboju, Žepču i drugim mjestima. Do kraja godine planiraju izgradnju još tri do pet objekata za osobe u stanju socijalne potrebe.