U subotu su u fotokopirnici „No.8“ koja se nalazi u centru Zenice u ulici Islambegovića put pronađena dva beživotna tijela.
– Odmah nakon prijave formirana je uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona koja je pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužioca izašla na lice mjesta i izvršila uviđaj. Provedenim uviđajnim radnjama potvrđen je identitet i utvrđeno je da se radi o tijelima M. B. rođen 1959. godine, iz Zenice te N. P., rođena 1968. godine, iz Zenice. Također, u neposrednoj blizini tijela pronađeno je vatreno oružje – pištolj. Nakon izvršenog uviđaja, tijela su prevezena u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica radi vršenja obdukcije nakon čega će biti poznato više detalja o okolnostima koje su dovele do smrti navedenih lica. S lica mjesta su izuzeti određeni tragovi koji će biti predmet vještačenja -rekli su iz MUP-a ZDK.
Prema nezvaničnim podacima riječ je o ubistvu i samoubistvu, a ostaje nejasno kako niko od građana brojnim ugostiteljskim objektima koji se nalaze u neposrednoj blizini nije čuo pucnjeve. O motivima i mogućim razlozima što se dogodilo niko ne govori te je teško utvrditi i sve okolnosti koje su dovele do ovog događaja. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na rasvjetljavanju svih okolnosti pod kojima je došlo do smrti navedenih lica o čijim rezultatima će javnost biti blagovremeno
obaviještena.